Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Mikroregiony jednaly o budoucí kohezní politice

Mikroregiony jednaly o budoucí kohezní politice



Olomoucký kraj společně s Mikroregionem Moštěnka v úterý 25. června uspořádal v Dřevohosticích v pořadí patnácté pracovní setkání pro zástupce mikroregionů z olomouckého regionu. Představitele venkova a regionálních uskupení na setkání uvítal hejtman kraje Jiří Rozbořil a jeho náměstek Michal Symerský, který má problematiku venkova a regionálního rozvoje na starosti.

„Starostové se zajímali nejen o kohézní politiku Evropské unie po roce 2014, ale také o aktuální informace z Regionálního operačního programu Střední Morava, podmínky administrace projektů a priority vedení Olomouckého kraje v novém programovém období Evropské unie,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Setkání se starostkami, starosty a zúčastněnými zástupci mikroregionů si velice vážím, vítám především možnost přímého kontaktu a diskuze s nimi,“ dodal.

Na programu setkání byla i prezentace Místní akční skupiny a mikroregionu Moštěnka. Po skončení oficiální části programu měli zúčastnění možnost si prohlédnout dřevohostický zámek a nové hasičské muzeum.

Zdroj: http://www.kr-olomoucky.cz/mikroregiony-jednaly-o-budouci-kohezni-politice-aktuality-2059.html

Zápis z jednání